ПОЛІТИКА

Що дає ордер Гааги на арешт Путіна: пояснення генпрокурора

Ордер Гааги на арешт російського диктатора Володимира Путіна означає, що за межами РФ його мають заарештувати та передати до суду.

Про це повідомляє  генеральний  прокурор України Андрій Костін.

«Відтепер російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львівської-Бєлової», — йдеться в повідомленні.

Це означає, що за межами Росії Путін має бути заарештований і передано до суду. Костін заявив, що світ отримав сигнал, що російський режим злочинний та його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності.

«Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права. Світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Це лише початок довгого шляху до відновлення справедливості», — додав генпрокурор.

Окремо Костін повідомив у виробництвах, в яких Офіс Генпрокурора здійснює процесуальне керівництво, зафіксовано депортацію понад 16 тисяч дітей із Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Але реальна цифра може бути значно більшою.

Джерело

Читайте также  Члени НАТО можуть відправити війська в Україну, - The Guardian

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *