ЕКОНОМІКА

США найближчими місяцями можуть розпочати передачу Україні конфіскованих активів РФ

Згідно з нещодавно ухваленим законом, США протягом найближчих місяців планує розпочати процес передачі Україні частини конфіскованих активів Росії через Державний департамент.

Про це заявив  директор оперативної групи Міністерства фінансів США з виявлення та конфіскації незаконно зароблених активів Ендрю Адамс під час виступу у Hudson Institute у Вашингтоні.

«У майбутньому ми також готові розпочати передачу конфіскованих активів на користь України. Я хочу наголосити, що це відносно недалекий розвиток подій», — заявив Адамс.

Представник міністерства нагадав, що наприкінці грудня президент США Джо Байден підписав закон про державний бюджет на 2023 рік, раніше ухвалений Конгресом, серед його положень було визначено право Мін’юсту передавати конфісковані кошти Держдепартаменту з метою надання допомоги Україні.

«Закон не визначає шляхи для передачі всіх конфіскованих коштів, які можуть бути зібрані в результаті наших зусиль… Це не «срібна куля», але все ж таки дозволяє сподіватися, що ми побачимо перші передачі (конфіскованих активів – ред.) від Міністерства юстиції Держдепартаменту у найближчі тижні та місяці», — сказав чиновник.

Джерело

Читайте также  В бюджете Николаева нет денег на 72-метровый флаг, - Сенкевич

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *