ЕКОНОМІКА

Міноборони закуповує продукти для військових у 2-3 рази дорожче, — ЗМІ

Міністерство оборони закуповує продукти для військовослужбовців у два-три рази дорожче, ніж у магазинах Києва.

Про це повідомляє  Zn.ua  з посиланням на угоду Міністерства оборони щодо закупівлі продуктів харчування.

Видання має копію угоди вартістю 13,16 мільярда гривень, укладену 23 грудня Міністерством оборони на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

Для порівняння видання обрало мережу магазинів «Сільпо» у спальному районі Києва. Ціни на ходові продукти виявилися завищеними в 2-3 рази.

Отже, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн. за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн. за штуку.

Картоплю замовили по 22 грн. за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8-9 грн.

Куряче стегно замовили по 120 грн за кілограм, а в магазині – 80 грн.

Це роздрібні ціни, а оптові ще нижчі.

ЗМІ зазначає, що Міноборони проігнорувало всі їхні запити та питання.

«Так, уважний читач зауважить, що в договорі йдеться не лише про закупівлю, а й про надання послуг харчування. Може тому й дорожче? Ні, якщо ви поринете в документ, то побачите, що послуги там справді є як окрема стаття видатків у 30 млн грн, тобто 0,2% загальної суми контракту, навіть не 2% і точно не двічі», — сказано в повідомленні.

Цьогорічний контракт розміром на 13 мільярдів Міноборони уклав з ТОВ «Актив компані». Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок та ненадання декларацій.

У 2019 році ТОВ «Актив компані» фігурувало у кримінальному провадженні Нацполіції №12019100100003229. Фірма для участі у тендері на постачання яловичини для установ виконання покарань та слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби нібито подала підроблений акт, який не відповідав дійсності.

Читайте также  Экс-главе ГНС Украины сообщили о подозрении в злоупотреблении властью

Грудневу угоду з «Активом компані» від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *