СУСПІЛЬСТВО

В Україні пропонують запровадити нові штрафи для водіїв

У Верховній раді запропонували ввести штрафи для водіїв за небезпечне перевезення тварин в автомобілях.

Про це повідомляється у проєкті закону, зареєстрованому у ВР.

Ініціаторами запровадження нових штрафів стали народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька. Вони зазначають, що в Україні спостерігається практика, особливо серед жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах або на руках собак невеликих порід.

У записці до пояснення йдеться, що тварина може відволікати водія або заважати керуванню транспортним засобом.

Крім того, депутати вважають, що в разі раптової зупинки чи зіткнення відсутність спеціальних засобів для перевезення чи надійних кріплень перетворює тварину на «снаряд», який може травмувати пасажирів. Також це може призвести до травмування або загибелі самої тварини.

«Наприклад, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год. собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг», — йдеться у документі.

У проєкті закону пропонується зобов’язати водіїв перевозити своїх вихованців у такий спосіб, який не завадить керуванню транспортним засобом та дотриманню водієм правил дорожнього руху. Однак, яким саме чином це має відбуватися, в документі не уточнюється.

За порушення правил перевезення тварин нардепи пропонують запровадити адміністративну відповідальність, а саме штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн. При повторному порушенні протягом року – у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів, 850 грн.

Джерело

Читайте также  У селі Костянтинівка Южноукраїнської громади сталася масштабна пожежа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *