СУСПІЛЬСТВО

Пропагандисти РФ розповсюджують фейк про імпорт з НАТО інфікованої крові для бійців ЗСУ

Російські пропагандисти поширили чергову дезінформацію про те, що у зв’язку із ситуацією на фронті Україна потребує донорської крові, і тому нібито попросила її у членів країн НАТО. Вони додали, що після вибіркової перевірки нібито переданої крові було виявлено, що її інфіковано. За словами пропагандистів, ця інформація «підтверджується» листом Міністра охорони здоров’я України Віктором Ляшком.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України  заявили , що ця інформація є хибною.

«Застерігаємо! Така інформація не відповідає дійсності. Як повідомило МОЗ України, «за весь період війни Україна жодного разу не зверталася до партнерів за донорською кров’ю. Україна вибудувала національну службу крові, яка забезпечує доступ до якісної донорської крові у достатній кількості». При цьому «будь-яка донорська кров завжди проходить лабораторні дослідження», — йдеться в повідомленні.

У Центрі протидії інформації додали, що фейковість згаданого російськими пропагандистами «офіційного» листа видно неозброєним оком, адже вона не відповідає вимогам оформлення офіційних документів в Україні.

Джерело

Читайте также  И.о.главы "Энергоатома" Петр Котин: "Неплатежи катастрофические: "Энергоатом" в долгах, а частные компании в прибылях, разве это государственный подход?"

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *