СУСПІЛЬСТВО

Командири РФ схвалюють та заохочують сексуальне насильство проти мирних українців, – NYT

Журналісти американського видання New York Times опублікували розслідування сексуального насильства проти мирних українських мешканців на деокупованих територіях з боку російських солдатів.

Зокрема, є докази того, що російські командири знали про згвалтування або навіть заохочували їх,  пише  NYT із посиланням на Ірину Діденко, представницю прокуратури зі справи сексуального насильства. У деяких випадках вони віддавали, як стверджує Діденко, накази гвалтувати чи давали вказівки » піти розслабитися » .

Діденко каже, що існує чітка модель поведінки, коли російські війська окупують територію: «Прибувають наземні війська і на другий-третій день починаються зґвалтування».

В одному з випадків, що описується у розслідуванні, командир дозволив солдатам увійти до житлового будинку, сам залишаючись зовні. При цьому було чути, як солдат казав: «Цю ми просто поб’ємо, а цю ми зґвалтуємо». В іншому випадку вісім російських солдатів зґвалтували чоловіка, якого зупинили на блокпості.

За словами Діденка, загалом офіційно встановлено 154 факти зґвалтувань. Проте прокурор вважає, що насправді таких випадків набагато більше. Наприклад, в одному з раніше окупованих сіл Київської області психологи виявили, що кожна дев’ята жінка зазнавала сексуального насильства.

За словами прокурорів та міської влади, жертви зґвалтувань неохоче говорять про те, що сталося, а на тлі війни ситуація погіршується, оскільки їх можуть звинуватити у співпраці з російською армією.

Джерело

Читайте также  Южноукраїнськ. ПРОЩАННЯ З ГЕРОЄМ...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *