СУСПІЛЬСТВО

ЗРК Patriot в Україні: один дивізіон на бойовому чергуванні, інші в дорозі до позицій

Один дивізіон зенітно-ракетного комплексу Patriot вже заступив на бойове чергування в Україні, решта перебуває в дорозі, заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Один з дивізіонів (Patriot) вже заступив на бойове чергування кілька днів тому і успішно працює. Інші дивізіони ще в дорозі до своїх майбутніх позицій. Ми сподіваємось, що будемо мати результати в боротьбі проти російських літаків», — заявив Ігнат.

Питаючи про можливості ЗРК Patriot збивати ракети С-300, які були використані під час обстрілу Харкова 22 квітня, Ігнат зазначив, що ЗРК Patriot здатний збити такі ракети, але їх велика кількість у російській армії.

«В цьому питанні не йдеться про вартість (збиття ракет С-300 ЗРК Patriot), а про їхню кількість. Ще кілька місяців тому російська армія мала 6-7 тисяч таких ракет. Найрозумніше було б їх знищити на землі. Ми маємо розуміти, скільки ракет до нас прибуде, і скільки ракет у російської армії. Вони можуть запускати їх як «Шахеди», виснажуючи нашу ППО», — сказав представник Повітряних сил.

Читайте также  Росія погрожує зупинити Запорізьку АЕС

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *